ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام تسلیت باد

بازگشت

 

پرسش و پاسخ پیرامون شخصیت امام حسین علیه السلام

   پرسشهای کلامی
      پرسش: آيا اصل عزاداري و سوگواري براي ائمه هدي (عليهم السلام ) و امام حسين (ع) مورد تأييد شرع مقدس مي باشد يا خير ؟
 

پاسخ: عزاداري براي حضرت سيد الشهداء ارواحنا فداه از افضل اعمال و قُربات الهي است ، بلكه واجب كفايي است و مورد تأكيد نبي     اكرم (صلي الله عليه و آله) و حضرات ائمه هدي (عليهم السلام ) بوده است.

 

      پرسش: آيا اين جمله كه گفته مي شود :« اگر حضرت علي اكبر(ع) زنده مي ماندند بعد از پدر ، امام مي شدند »  صحيح  است ؟ لطفاً توضيح دهيد.
 

پاسخ: اين كلام از جمله حرف هاي باطل است و از بزرگان هم هيچ كس چنين حرفي نزده است ؛ زيرا قبل از خلقت عالم وجود، چهارده معصوم (عليهم السلام) خلق شده اند و در عرش خداوند تبارك و تعالي بوده اند و نبي اكرم (صلي الله عليه و آله) بارها اسماء مبارك آنان را يادآور شده اند و صدها روايت از فريقين درباره عترت و ائمه هدي (عليهم السلام) ، از ناحيه پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) دركتب روايي وجود دارد. لكن آنچه مسلم است اينكه مقام حضرت علي اكبر(ع)، مقام عظيمي است تا آنجا كه پدر بزرگوارشان در توصيف ايشان فرموده اند: «أشبه الناس خََلقاً و خَُـلقاً و منطقاً برسول الله».

 

      پرسش: در زيارت عاشورا آمده است «  و ابدأ به اولاً ثم الثاني و الثالث و الرابع » اينها چه كساني هستند و چرا نامشان به صراحت برده نشده است ؟
 

پاسخ: قاعده « الكنايةُ ابلغ من التصريح » به ما مي فهماند كه منظور، چه كساني هستند و چرا نام آنها برده نشده است.

 

      پرسش: در زيارت عاشورا مي خوانيم « عظمت مصيبتك في السماوات علي جميع اهل السماوات » منظور از اهل سماوات چيست ؟

 

 

پاسخ: به حسب ظاهر، مراد ملائكه آسماني است ، لكن اگركساني از اين مطلب استفاده كنندكه مخلوقاتي كه در ديگر كرات آسماني موجود است، شايد اشتباه نكرده باشند.

 

      پرسش: حقيقت معني « ثار الله » كه در زيارت امام حسين (ع) آمده چيست؟
 

پاسخ: يعني خون حضرت سيد الشهداء ارواحنا فداه ، از خداوند تعالي است و حضرت حق متعال وليّ آن دم خون) مطهر است، چنانكه خداي سبحان، اين مقام ولايتِ دم و طلب ثار را به حضرت بقية الله عجل الله فرجه الشريف) هم عطا فرموده است.

 

      پرسش: آيا جلسات عزاداري به شكل كنوني ، زنجير زدن ، سينه زني ، دسته عزاداري و ... بدعت در دين رسول الله نيست ؟
 

پاسخ: خير، بدعت نيست ؛ عزاداري بشكل متعارف و به تعبير مرحوم استاد بزرگوار و عظيم الشأن، حضرت امام قدّس سره) عزاداري به شيوه سنتي از افضل اعمال و قربات الهي و مورد تأكيد اكيد پيامبر عظيم الشأن و حضرات ائمه هدي (عليهم السلام) مي باشد.

 

      پرسش: آیا كساني كه در سفر كربلا ، امام حسین (ع) را همراهی نکردند مرتكب گناه شدند ؟
 

پاسخ: بلي ، گناه آنان ، معصيتي بزرگ و نا بخشودني بوده و خِذلان اين تخلف در دنيا و آخرت به آنان رسيد و بلكه لعن هاي زيارت مقدسه عاشورا هم متوجه آنان است . در روايت صحيح السند ، نامه اي از حضرت امام حسين (ع) به محمد ابن حنفيه وارد شده كه آن حضرت در این نامه مي فرمايد: « هر كه با من بيايد، شهيد خواهد شد و هر كه با من نيايد حتماً رستگار نخواهد شد. »

 

      پرسش: چرا امام زمان   (عجل الله تعالي فرجه الشريف) هر صبح و عصر - بنا بر زيارت ناحيه مقدسه - بر امام حسين (ع) گريه مي كنند ؟ و اينكه مي فرمايند « بدل الدموع دماً » يعني چه ؟
 

پاسخ: زيرا اين مصيبت و پيامهاي اين حادثه‌ مصيبت بار ، هيچگاه نبايد فراموش گردد و خون گريستن هم كنايه از شدت حزن و عزا است .

 

      پرسش: چرا بر زيارت قبر امام حسين (ع) تأكيد زيادي شده است ؟
 

پاسخ: زيرا علت بقاء اسلام ، وجود مقدس سيدالشهداء (ع) بوده و براي حفظ دين و بقاء ولايت  و تأييد تشيع ، بهتر از همه زيارات است .

 

      پرسش: آيا در زمان حكومت امام عصر  (عجل الله تعالي فرجه الشريف) عزاداري امام حسين (ع) برگزار مي شود ؟ چرا ؟
 

پاسخ: قال رسول الله  (صلي الله عليه و آله) : « اِنَّ لقتل الحسين في قلوب المؤمنين حرارةً لن يبرد ابداً» عزاداري براي آن وجود مقدس از افضل اعمال است و تعطيل بردار نيست. چنانكه حرارت حسيني در قلوب مؤمنين براي ابد ، هيچ گاه سرد و خاموش نخواهد شد .

 

      پرسش: زيارت ائمه معصومين مخصوصاً امام حسين (ع) ، معناي « لعن » چيست؟
 

پاسخ: لعن به معناي دوري از رحمت خداوند است ؛ ولي معناي لعن در زيارات علاوه بر اين جهتِ ظاهري به جهت مهمتري اشاره دارد كه همان « تبري » و بيزاري جستن از ملعونين است كه از فروع مهم دين ماست و تكميل تولي و  ولايت پذيري با اين تبري خواهد بود.

 

      پرسش: در بعضي روايات ، اخباري آمده مبني بر گريه انبياء پيشين  بر امام حسين(ع) حکمت آن گریه ها چيست ؟

 

 

پاسخ: چون مصائب وارده بر حضرت سيد الشهدا (ع)  براي آنان  از سوي خداي تعالي يا جبرئيل امين  بيان گرديده و بيان اين مصائب ، تحريك عواطف مقدسه آنان و تلاطم دلهاي مبارك آنان و جاري شدن اشكهاي منور آنان را به همراه داشته است .

 

      پرسش: آيا گريه و نوحه اجنه بر امام حسين(ع) صحت دارد؟ چگونه ؟
 

پاسخ: اين مطلب در برخي از روايات شريفه و از جمله در زيارت ناحيه مقدسه آمده است و پذيرفتن آن محل اشكال نيست.

 

      پرسش: چرا براي زنده نگهداشتن عاشورا  و راه امام حسين (ع) به جلسات سخنراني، همايش و گفتگو ، اكتفاء نمي شود ؟ و روضه، گريه، سياه پوشي و دسته عزاداري  بر گزار مي شود ؟
 

پاسخ: عزاداري به شورِ ويژه و مخصوصِ خود نياز دارد ؛ البته شور همراه با شعور و در چهارچوب شرع. شور و شعور و شرع در عزاي حسيني به هم آميخته است و به همين دليل هم از افضل اعمال و قُربات الهي است. وقتي كُميت اسدي در حضور امام صادق(ع) مرثيه خواني كرد ، حضرتش به وي فرمود: « همانطوري كه در مجالس خود با حالت شور و عزا مي خوانيد، بخوان.»

 

      پرسش: در سخنان بعضي از بزرگان ديده مي شود كه گفته اند حيوانات ، پرندگان و حتي جمادات - درخت يا سنگ- نيز براي امام حسين (ع) اندوهگين مي شوند ، گريه مي كنند و خون آلود مي شوند . اين مطلب چه طور ممكن است ؟
 

پاسخ: اين مطلب در بعضي از روايات شريفه و از جمله در زيارت ناحيه مقدسه وارد شده و پذيرفتن آن محل اشكال نيست ؛ گرچه عقل ، نتواند حقيقت اين معناي لطيف را درك نمايد ، چنانكه عقول ناقص ما اموري نظير تسبيح موجودات را كه در آيات فراواني بدان تصريح شده، درك نمي كند. و قال الله تعالي: «تُسَبِّحُ لَهُ السَّمَوات السَّبْعَ و  الارْضُ وَ مَنْ فِيهنَّ وَ إِنْ مِنْ شَئٍ إِلّا يُسَبّحُ بِحَمدِهِ وَ لكِنْ لا تَفقَهُونَ تَسبِيحَهُمْ »   (44/ اسراء)

 

      پرسش: عزاداري و سوگواري در فرهنگ اسلامي تا چه اندازه و به چه كيفيتي مجاز شمرده شده است ؟
 

پاسخ: بايد عرفاً مصداق عزاداري باشد و علاوه بر شرع پسند بودن، عرف پسند هم باشد و لذاست كه مي گوئيم: «عزاداري به شكل متعارف» ، چنانكه حضرت امام خميني قدس سره) هم تأكيد مي فرمودند: «عزاداري به شيوه سنتي» .

 

      پرسش: در زيارت عاشورا مي خوانيم "  انَّ هذا يوم تبركت به بنو اميه " آيا اين جمله را در غير روز عاشورا هم مي توان گفت ؟
 

پاسخ: در غير از روز عاشورا گفته مي شود: «إنّ يوم قتل الحسين (ع) يوم تبركت به بنواميه» .

 

      پرسش: گفته مي شود تربت كربلا در ظهر عاشورا خون آلود مي شود ، آيا اين صحيح است؟ اگر صحيح است ،آیا اين خون پاك می باشد ؟
 

پاسخ: اينگونه امور بعيد نيست و جاي استبعاد هم ندارد، لكن مشاهده و بلكه شهود اين امور  مختص به اولياء الهي است و آنان همانگونه كه تسبيح موجودات را مي شنوند، آن خون مطهر را هم مي بينند و شهود مي كنند؛ و آن خون از نظر فقهي پاك است.

 

      پرسش: عبارت زيارت عاشورا " السلام علي الحسين و علي عليّ ابن الحسين " منظور از عليّ بن الحسين چه كسي است ، امام سجاد  يا علي اکبر (ع) ؟
 

پاسخ: مراد حضرت علي اكبر (ع)  است.

 

      پرسش: آيا ماجراي فُطرسِ ملك يا گريه و عزاداري ملائكه براي امام حسين (ع) صحت دارد و حال آنكه ملائكه موجودات غيرمادي هستند ؟ دليل آن چيست ؟
 

پاسخ: در برخي از روايات و از جمله در زيارت ناحيه، اين موضوع ذكر شده و پذيرفتن اصل مسئله، محل اشكال نيست ؛ اگرچه خصوصيات اينگونه امور و حقايق لطيف آن را نتوانيم درك كنيم.

 

      پرسش: معناي لعن بر گروههاي مختلف در زيارت عاشورا چيست ؟
 

پاسخ:  همه كساني كه در ماجراي كربلا نقش داشته اند حتي در حد سياهي لشگر و يا حتي در حد بي تفاوتي در مسئله و يا رضايت به وقوع آن و بالاتر از اين ، همه كساني كه مسبب جريان كربلا ولو در زمانهاي قبل از اين حادثه، بوده اند و نيز همه كساني كه صدق متابعت و رضايت به امر ، بر آنان مي شود ولو در زمانهاي بعد از اين حادثه، مورد لعن و نفرين هستند ؛ و لعن زيارت عاشورا- كه اين زيارت را از قدسيّات  احاديث قدسي) و از جانب حضرت حق تعالي دانسته اند- شامل همه آنها مي شود. چنانكه در قرآن كريم نيز افراد و گروههاي متعددي مورد لعن و نفرين الهي قرار گرفته اند و از جمله آنان، كافران ، ظالمين ، كاذبين ، عهد شكنان، كتمان كنندگان حقايق و بينات الهي ، يهوديان ، افتراء زنندگان به زنان مؤمنه و خود شيطان است. آيات متعدد و فراواني در قرآن شريف وجود دارد كه اين افراد و گروهها و ديگران، در آن آيات مورد لعن واقع شده اند و حتي در آيه 60 سوره اسراء، سخن از شجره ملعونه در قرآن رفته است كه تفصيل آن در اين مقام نمي گنجد و بايد به محل آن رجوع كرد. و همه كساني كه در زيارت مقدسه عاشورا، لعن شده اند، مصاديق همين آيات مورد اشاره اند. و اما معناي لعن در زيارت عاشورا هم ، همان معناي لعن در قرآن و به بيان ديگر به معناي « تبرّي » است كه يكي از مهمترين فروع مهم دين است و تولي كه يكي ديگر از فروع مهم دين است جز با تبري تكميل نمي گردد كما اينكه تبري نيز جز با توّلي، كه تبري عملي و عيني و حقيقي است، كامل نمي شود و هر دو ركن بايد در كنار همديگر آورده شود.

 

      پرسش: آيا امام حسين  (ع)مي دانستند شهيد مي شوند ؟ و در اين صورت آيا حركت به سمت كربلا نوعي به مهلكه انداختن خويش نيست ؛ در حالي كه در آيه داريم " ولا تلقوا بايديكم الي التهلكه " ؟

 

 

پاسخ: حضرت امام حسين (ع) به اقتضاي علم امامت كه  علم بما كان و ما يكون و ما هو كائن است ، مي دانستند كه انتهاي اين حركت عدالت خواهانه و ظلم ستيزانه ، شهادت است ، لكن چون حفظ دين كه اعظم فرائض الهي و مقدم بر هر امري است متوقف بر انجام اين حركت بزرگ بود، آن را با تمام وجود پذيرا شدند و در حقيقت اراده حضرت حق تعالي را با تمام وجود پذيرا گشتند ، چنانكه مسئله اسارت آل الله (عليهم السلام) را هم كه استمرار اين حركت بزرگ بود ، مي دانستند ، لكن آن بزرگواران هيچگاه بر اراده حق تعالي پيشي نمي گرفتند و هميشه به اراده لايتغير او راضي و بر طبق آن عامل بوده اند و اين مطالب را تفاصيلي لازم است كه بايد به محل آن مراجعه كرد.

 

      پرسش: چرا امام عصربه لقب « طلب كننده خون امام حسين » لقب  گرفته اند- دعای ندبه-‌ و آيا امام عصر طالب خون ساير ائمه هدي  نمي باشند؟‌
 

پاسخ: كار امام حسين (ع)  در ميان همه حضرات ائمه (عليهم السلام) ، داراي ويژگي ها و نيز داراي امتيازات خاص است و از جمله اين امتيازها كه خداي تعالي مقرر فرموده است آنكه فرزند عظيم ايشان يعني حضرت مهدي ارواحنا فداه، وليّ خون مطهر ايشان است چنانكه گفته شده كه خود خداي متعال وليّ خون مطهر سيد الشهداء (ع) است.

 

      پرسش: امام حسين (ع) از نيروي غيبي- ملائكه و اجنّه و ... - براي از بين بردن يزيد استفاده نكردند ؟
 

پاسخ: سنت الهي بر اين است كه كليه امور روي جريان طبيعي باشد و خَرْقِ عادت ، يك استثناء است كه در برخي از موارد، ضرورت دارد و در غير آن امور بر اساس جريان طبيعي، سير خود را انجام مي دهد ؛ تا انسانها بر طبق اختيار، حق را برگزيده و باطل را كنار زنند.

 

      پرسش: در زيارت عاشورا مي خوانيم " اللّهمَّ اللْعَن اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد " منظور از اول ظالم كيست؟‌ و آن ظلم چه بوده است ؟‌
 

پاسخ: سقيفه بني ساعده ، بالاترين ظلم را به ولايت و بلكه به دين اسلام و بلكه به جامعه انسانيت نموده است ؛ از اين جهت اولويت در ظلم به حق محمد و آل محمد (عليهم السلام) و اولويت در شمول لعن و عذاب الهي دارد و بقيه كساني كه بعد از آنان ولايت شكني مي كنند و تضعيف ولايت و تشيع نمايند ، همانند آنها بوده ، آخريت دارند.

 

      پرسش: چگونه ممكن است سر بريده ،  قرآن تلاوت كند ؟‌ آيا اين يك معجزه است ؟‌ دليل قرائت قرآن چيست ؟
 

پاسخ: علوم است كه اين قضيه معجزه است ؛ و معجزه ، آن است كه به حسب عادت، واقع نمي شود و امّا چرا قرآن خوانده است، زيرا بهترين كلمات ، قرآن است كه از بهترين افراد در آن موقع حساس با آن جاذبه خاص واقع شده است. و اينگونه امور محل استبعاد نيست، قال الله تعالي: «أمْ حَسِبتَ أنَّ أصحابَ الْكَهفِ وَ الْرَّقيمِ كَانوا مِنْ أياتِنَا عَجَباً » كهف/ 9) آيات الهي بسيار است و هيچ يك محل استبعاد نيست و چنانكه نقل شده سر مطهر، همين آيه شريفه را تلاوت كرده است.

 

      پرسش: رواياتي كه بيانگر دگرگوني آسمان و زمين، خون باريدن آسمان و ... موقع شهادت سيد الشهداء (ع) است به چه معنا است؟‌ آيا بيان واقع است يا مجاز گويي ؟
 

پاسخ: گر چه اين روايات را كنايه گرفتن و به واسطه آن عظمت مصيبت را بيان كردن اشكال ندارد، لكن اگر بواسطه تهذيب نفس و تزكيه روح و رياضت هاي ديني و شرعي و اتصال به مقام ولايت، دل و چشم و گوش حقيقي حاصل گردد، بسياري از اين گونه امور را مي توان شهود كرد و در آن صورت اينگونه امور، حقايق خود را نمايان خواهد كرد.

 

      پرسش: در زيارت عاشورا مي خوانيم " اَللّهمَّ اللْعَنْ... و شايَعَت وَ بايَعَت و تابَعَت عَلي قَتْلِه"  منظور از اين سه گروه چه كساني هستند ؟‌ و چرا برايشان لعن و نفرين مي باشد ؟‌
 

پاسخ: چنانكه گفته شد - پاسخ  سؤال 83 -  گفته شد تضعيف كنندگان و تخريب كنندگان ولايت بالاترين ظلم را مرتكب گشتند و هركسي به هر شكلي از آنان پيروي نمايد و در تخريب و تضعيف ولايت و تشيع، نقشي داشته باشد، مثل آنان مشمول لعن و عذاب است.

 

      پرسش: منظور از اين حديث شريف كه نبي اكرم فرمودند « حُسينٌ مِنِّي وَ أنا مِنْ حُسين »‌ يعني چه ؟‌

 

 

پاسخ: تفسير حديث شريف نبوي آن است كه: شخص امام حسين (ع) از پيامبر گرامي (صلّي الله عليه و آله) است ، زيرا آن بزرگوار سبط نبي مكرم صلّي الله عليه و آله بوده اند و شخصيت پيامبر گرامي صل الله عليه و آله) هم از حسين بن علي  (ع)است ، چرا كه اگر آن بزرگوار نبود ، اسلام نبود و به بيان ديگر اسلام عزيزكه شخصيت رسول گرامي صلي الله عليه و آله ) است ، متوقف بر حسين بن علي (ع) است.

 

      پرسش: چرا حضرت امام حسين (ع) با خانواده و زنان و كودكان خود به كربلا عزيمت نمودند ؟
 

پاسخ: مسئله اسارت، علت مبقيه- سبب بقا- مسئله شهادت بود ، چنانكه عزاداري ها و توسل ها هم چنين است. اگر اسارت آل الله (عليهم السلام) نبود، موج خروشان حماسه كربلا خاموش مي شد و پيام حادثه عاشورا در كربلا دفن مي گرديد ، چنانكه اگر عزاداري ها نبود، پيام عاشورا جاودانه نمي شد و به همين سبب ، عزاداري ها از افضل اعمال و قربات الهي است.

 

      پرسش: آيا قاتلين امام حسين (ع)به دست امام زمان (عجل الله فرجه)‌ قصاص مي شوند ؟‌ چه زماني ؟‌

 

 

پاسخ: رجعتِ برخي از خوبان و برخي از بَدان در زمان ظهور حضرت مهدي روحي فداه) ، مدلول برخي از روايات است ، لكن خصوصيات آن معلوم نیست و ما ، تنها دورنمايي از آن را در اختيار داريم ؛ كه اثبات خصوصيات آن ممكن نيست و لازم هم نيست.

 

      پرسش: حكمت عزاداري براي ائمه هدي ، خصوصاً امام حسين  چيست ؟
 

پاسخ: اقامه عزا براي ائمه هدي (ع) و بالاخص حضرت سيدالشهداء ارواحنا فداه، استمرار حركت بزرگي است كه شهادت آن بزرگواران و نيز جريان غم انگيز اسارت آل الله (ع)  هم ، در همان روند بوده و آن حركت عبارت است از عدالت خواهي و قيام براي اقامه قسط و اجراي دستورات الهي و فرياد عليه ظلم و تعدي به حدود الهي ؛ بدين جهت عزاداري ، شعار تشيّع و يكي از نمادهاي بزرگ شيعه گري است كه همراه با شعور و عبرت و درس آموزي است.

 

      پرسش: هدف از گريه كردن بر اهل بيت و تباكي - خود را به گريه واداشتن - و معني گريه ما بر امام حسين  (ع)چيست ؟
 

پاسخ:  گريه و تباكي از بارزترين مصاديق عزاداري است و هدف از گريه كردن بر مصائب حضرات اهل بيت عصمت و طهارت بالاخص امام حسين (ع)  ، همان هدف ازعزاداري است و آن زنده نگاه داشتن تشيع و احياء روحيه ايثار ، گذشت ، فداكاري و شهادت طلبي براي دين خداست ؛ و از اين جهت هم افضل اعمال و قُربات است.

 

      پرسش: چرا عزاداري براي حضرات معصومين به گستردگي عزاي امام حسين(ع)نيست؟
 

پاسخ: زيرا حركت عدالت خواهانه و ظلم ستيزانه آن حضرت نيز گسترده بوده است و بدين جهت شخص نبي مكرم) صلی الله علیه وآله) و همه حضرات معصومين (ع)، به اقامه عزا براي حضرت سيد الشهداء ارواحنا فداه  اهميت ويژه و خاص داده اند چرا كه در جريان آن بزرگوار ، تحريك عواطف و تنوير عقول به نحو اَتَمْ و اكمل وجود دارد و شور و شعوري كه در حماسه بي همتا و تمام نشدني كربلا و عاشورا وجود دارد موجب احياء و تقويت روح عدالت خواهي و ظلم ستيزي است و به همين دليل ، سِرّ بقاء تشيّع و ادامه حيات پر بركت آن در اقامه عزاداري حسيني است و به همين دليل هم دشمنان تشيّع ، هميشه به دنبال برچيدن اين برنامه عظيم يا كم رنگ كردن آن و يا آميختن آن به خرافات و اباطيل بوده اند .لكن  بحمد الله هيچگاه موفق نشده اند و هيچگاه هم موفق نخواهند شد . انشاءالله.

 

      پرسش: آيا اين مطلب كه شمر ملعون موقع جدا كردن سر امام حسين (ع)صداي آه و ناله حضرت زهرا عليهاالسلام) را شنيد،درست است ؟
 

پاسخ: اگر صحت داشته باشد‏‏، توجيه آن اينگونه است كه ، وي از عمل پليد و زشت خود، كه مي دانست پليد و زشت است، دچار عذاب وجدان و روح بوده و قوه خيال ، براي او موجب تصور چنان صحنه اي گرديده است.

 

      پرسش: هدف از تشكيل هيئت ، دسته هاي عزاداري و سياه پوش كردن شهر چيست ؟
 

پاسخ:  كليه اين موارد، مصاديق ضروري عزاداري است و از اين جهت از افضل اعمال و حتي واجب كفايي است و چنانكه مكرراً گفته شد، شعار تشيع و رمز حيات و استمرار شيعه است.

 

      پرسش: كثرت جمعيت در عزاداري امام حسين  (ع)مهم است ؟ آيا جمعيت زياد نشانه عنايت ويژه اهلبيت است يا خير ؟
 

پاسخ: كثرت جمعيت چون دشمن شكن و موجد اُبّهت است ، بسيار خوب است ؛ بايد همه مجالس اهل بيت (عليهم السلام) چنين باشد ، لكن اهل بيت (ع) به همه مجالس چه كوچك و چه بزرگ عنايت دارند.

 

      پرسش: آيا صحيح است كه امام حسين  (ع)براي خود ، از دشمن درخواست آب نمود؟
 

پاسخ:  يكي از مهمترين برنامه هاي حضرت سيد الشهدا ارواحنا فداه در حادثه كربلا از روز اول تا روز عاشورا، بيدار كردن و هدايت دشمنان بود و چون طلب آب براي تحريك عواطف بوده است و از اين جهت مي توانست منجر به عبرت براي افراد مخالف و هدايت آنان شود، لذا در برنامه بوده و نه اينكه اين درخواست از سر معاذ الله) ذلت و خواري يا امر ديگري باشد كه آن حضرت خودشان فرمودند : « هيهات منا الذلة »

 

      پرسش: آيا يزيد ملعون بعد از به شهادت رساندن امام حسين  (ع)توبه كرد ؟ و آيا توبه فردي مانند يزيد پذيرفته مي شود يا نه ؟
 

پاسخ: يزيد ( لعنة الله و ملائكته و انبيائه و رسله و اوليائه عليه) قطعاً توبه نكرده است ؛ زيرا توفيق توبه كه ازجانب خداوند متعال است به مثل يزيد ملعون، عنايت نمي شود. بلكه بالاتر از اين، از آيات و روايات شريفه به خوبي استفاده مي شود كه گناه اينگونه افراد، معصيت نابخشودني و ذنب لايُغفَر است و زمينه براي ترحم و جلب رحمت خداوند رحمان و رحيم را از دست مي دهند ؛ و به بيان عبرت انگيز قرآن كريم، اينگونه افراد نه تنها اهل جهنم بلكه تبديل به هيزم جهنم شده اند.

 قال الله تعالي: « إنَّكُمْ وَ مَا تَعْبُدونَ  مِنْ دُونِ الله حَصَبُ جَهَنَّمَ  »  (98/ انبياء)

 و قال الله تعالي: « وَ أمّا الْقاسِطُونَ فَكَانُوا لِجَهَنَّمَ حَطباً »   (15/ جن)

 

 

 

 

وعجل اللهم في فرج مولانا صاحب الزمان

 

 

:::  هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع میباشد.  :::
دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری مدّ ظلّه العالى
آدرس دفتر: اصفهان – خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
Web:www.almazaheri.ir     Email:info@almazaheri.ir
تلفن و دورنگار : 4463671 -0311 
   :::